Nijerya Komünikasyon Komisyonu (NCC), dünyanın önde gelen telekom firmalarından Güney Afrika merkezli MTN’e rekor ceza verdi. NCC, 5,2 milyar dolar ceza için, ‘MTN Nijerya’nın kayıtsız numaraları iptal etmediğini gerekçe gösterdi.

MTN Nijerya hakkında ilk incelemeler, çekim gücünün zayıf olması konusunda şikâyetler üzerine başladı. Kullanıcılar, MTN’nin verdiği hizmetle bir çok bölgede rahat iletişim kurulamadığını sinyallerin gücünün artırılması gerektiğini iddia ederek operatörü şikâyet etti.

Öte yandan Nijerya’da telekom sektöründe liderlerden olan MTN’nin üst düzey bir yetkilisi basına yaptığı açıklamada, ‘cezadan’ haberlerinin olduğunu, konunun çözüme kavuşturulması için girişimde bulunduklarını yazdı. Yerel gazetelere konuşan bazı Nijeryalılar ise MTN üzerinde hükümetin daha fazla baskı kurmasını, servis kalitesinin artırılmasını talep etti.

TURKCELL MAHKEMEYE VERDİ

İran’ın ilk özel GSM lisansını almak için ihaleye giren Turkcell, MTN’in girişimlerinden sonra ihale sürecinde safdışı bırakıldığı için MTN’yi ABD’de zararlarının tazmini talebi ile mahkemeye vermiş, daha sonra açtığı davayı geri çekmişti. Turkcell'in ABD'nin ardından davayı Johannesburg'a taşıdığı haberleri Güney Afrika medyasında yer aldı.

22 ülkede faaliyet gösteren MTN’in 100 milyondan fazla müşterisi var. Şirketi 17 binden fazla çalışanı ile sektöründe ilk 15’te.