Yunanistan'da bugün yapılan kritik erken genel seçimleri bine yakın yabancı ve yerli medya mensubu izliyor. Seçimler için 45 ülkeden 876 gazeteci ve muhabir akredite oldu.

Dünyanın gözü, Yunanistan'da bugün yapılan kritik seçimlere çevrildi. Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından 876 gazeteci ve muhabir gelişmeleri takip etmek için akredite oldu. Basın Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 45 ülkeden 876 gazeteci ve muhabir seçimleri takip ediyor. Geçen haftadan bu yana başkent Atina'ya kamp kuran gazetecilerin sayısı, Radikal Sol Koalisyon'un (Syriza) büyük çıkış yaptığı 2012 seçimlerine göre yüzde 35 daha fazla. 2012'de 649 basın mensubu akredite olmuştu.

Dünya genelinden 100 televizyon kanalı ve 27 yabancı haber ajansının haber peşinde koştuğu Atina'da, gazetecilerin rahat bir ortamda çalışabilmeleri için Zappion Sarayı devasa bir medya merkezine dönüştürüldü. Haber peşinde koşan basın mensuplarının zaman zaman izdihama sebebiyet verdikleri görüldü.

Seçimleri izleyen yabancı gazeteci sayısı 497, yabancı muhabir sayısı ise 148 oldu. 231 de yerli basın mensubu seçimleri takip ediyor. 27 radyo kanalı ve 84 gazete de seçimlerin nabzını tutabilmek için temsilcilerini görevlendirdi.