Fransa’nın güneyinde düşen Germanwings uçağının kokpitinde kaza sırasında sadece bir pilot olduğu ortaya çıktı.

Dün incelenmeye alınan uçağın karakutusundan elde edilen ilk verilere ulaşan Amerikan Newy York Times gazetesi, uçağın düştüğü esnada pilotlardan birinin kokpitin dışında olduğunu duyurdu. Uçuşun ilk dakikalarında kokpitteki sesleri kaydeden karakutuda kabin ekibinin normal konuşmalarının duyulduğu ilerleyen dakikalarda ise geriye giden bir koltuk sesi ile birlikte açılıp kapanan kapı sesinin duyulduğu belirtiliyor.

Daha sonra kokpitin kapısının çok hafif vurulduğu, içerden hiçbir ses gelmemesi üzerine ise dışardaki pilotun kokpit kapısına daha sert vurmaya başladığı kaydediliyor. İçerden yine hiçbir ses gelmediği belirtilirken, gazete askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde dışarıda kalan pilota uçak düşene kadar hiçbir cevap verilmediği aktarılıyor. Ayrıca dışarıdaki pilotun kokpit kapısını kırmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı kaydedildi.

Germanwings’den yapılan açıklamada, henüz iddiaları doğrular yönde kendilerine resmi bir açıklama yapılmadığı belirtildi. Pilotun neden dışarı çıktığı henüz bilinmezken kabini terkeden kişinin kaptan pilot olup olmadığı ise henüz netleşmedi.

İKİNCİ PİLOT 2013 SONUNDA GERMANWİNGS'DE İŞE BAŞLAMIŞ

Soruşturma kaynaklarından AFP’ye yapılan açıklamada da uçağın ikinci pilotunun Germanwings’e 2013 sonunda katıldığı belirtildi. Pilotun hangi ülke vatandaşı olduğu ile ilgili ise bilgi verilmedi. Alman şirketinde çalışmaya başlamadan önce pilotun 300 saatlik uçuğu olduğu belirtildi. Lufthansa, pilotun kendilerinde çalışmaya başlamadan once 10 yıllık tecrübesi ve 6 bin saatten fazla da uçuş tecrübesi olduğunu duyurmuştu. Bu arada pilotlardan birinin kokpit dışına çıkması durumunda yerine başka bir kabin ekibinin geçmesi gerektiği kaydedildi.

MARSİLYA SAVCILIĞI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPACAK

Kazayla ilgili soruşturma başlayan Marsilya Savcısı'nın da konuyla ilgili bugün basın açıklaması yapması bekleniyor.

Alman havayolu firması Lufthansa’nın alt şirketi Germanwings’e ait yolcu uçağı Barcelona’dan Düsseldorf’a giderken Fransa’nın güneyinde Barcelonette bölgesinde düşmüştü. Uçakta bulunan ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı.