Rusya’nın bürokrasisinde görev yapan bakan ve ailelerinin 2014 yılı gelirleri ve varlıkları açıklandı. Listeye göre en çok kazanan bürokratın eşi Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Sergey Prihodko’nun hanımı Natalya Prihodko .

Kremlin’in internet sitesinden yapılan açıklamada, ilk sıradaki Natalya Prihodko’nun geçtiğimiz yılki geliri 119,5 milyon ruble (yaklaşık 2 milyon 400 bin dolar) olduğu belirtildi. Ayrıca, Prihodko’nun iki adet dairesi, arsası ve üç araba için park alanı olduğu belirtildi. Eşi Sergey Prihodko’nun gelirinin ise 10 milyon dolar’dan fazla olduğu açıklandı.

İkinci sırada ise 82 milyon ruble geliri ile Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy’in eşi Marina Medinskiy yer aldı. Kütür Bakanı’nın kendi gelirinin ise 15 milyon ruble olduğu açıklandı.

Öte yandan, Devlet Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapanlardan en çok kazanan 37,2 milyon ruble ile Rusya çocuk haklarından sorumlu komiser Pavel Astahov’un eşi Svetlana Astahova oldu. Bu kategoride 28,7 milyon ruble ile Rusya Devlet Başkanlığında çalışan Vladimir Somenenko’nun eşi oldu.
Listeye göre, en az kazanan ise İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev’in eşi Vera Kolokoltseva oldu. Geçtiğimiz yıl Vera Kolokoltseva’nın 72,9 bin ruble (yaklaşık bin 400 dolar) kazandığı açıklandı.

Listeye göre Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in eşi Svetlana Medvedeva 2014 yılında hiçbir gelir elde etmedi.