Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Sözcüsü Fuat Hüseyin, Demokratik Birlik Partisi(PYD) Eş Başkanı Salih Müslim’i eleştirdi. Hüseyin, 5 bin Peşmerge'nin Rojava'ya geçmesi konusun PYD ile yapılan anlaşmaya sadık kalınmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Kürdistan Demokrat Partisi(KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, KDP ve PYD'nin 5 bin Peşmerge’nin Rojava’ya geçmesi konusunda anlaştığını duyurmuştu. Ancak daha sonra Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Peşmerge’nin Rojava’ya geçmesi konusunda her hangi bir anlaşmanın sağlanmadığı iddia edildi.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, “KDP’ye bağlı silahlı güçlerin Rojava’ya geçeceği” yönündeki iddiaların gerçek dışı ve hayal ürünü olduğu, Rojava yönetiminin gündeminde böyle bir konunun bulunmadığını duyurdu.

Sözcüsü Fuat Hüseyin ise yerel medyaya yaptığı bir açıklamada PYD Eş Başkanı Müslim'i sert bir şekilde eleştirdi.

Hüseyin,” Biz bu tür açıklamalara itibar etmiyoruz. Eğer Salih Müslim Rojava’nın temsilcisi değilse ve oradaki yapıları kontrol edemiyorsa o zaman söyleyecek sözümüz yok. Biz, PYD ve ABD arasında ortak bir komisyon kurduk. Hangi gücün nasıl ve ne zaman Rojava’ya geçeceğini o komisyon karar verir.” şeklinde konuştu.