Kazakistan'ın başkenti Astana'daki resmi temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah ülkenin güneyindeki Çimkent şehrine hareket etti.

Erdoğan dün Astana'da ilk olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile ikili görüşmede bulundu. Daha sonra iki lider, Kazakistan-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik işbirliği toplantısı’na katıldı. Toplantı sonunda cumhurbaşkanları Kazakistan-Türkiye Yeni Sinerji Ortak Ekonomi Programı belgesine imza attı ve ortak basın toplantısı düzenledi. Ardından Erdoğan ve Nazarbayev birlikte Kazak-Türk İş Forumu’na katıldı.
Astana temaslarını tamamlayan Erdoğan ve beraberindeki heyet ülkenin güneyindeki Çimkent’e hareket etti. Erdoğan, TUR uçağı ile Astana Uluslararası Havalimanı’ndan yerel saat ile 10.40’da ayrıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Erdoğan Türkistan’da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’ni ziyaret edecek ve Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan caminin açılışına katılacak. Nazarbayev’in vereceği akşam yemeğinden sonra Erdoğan ve beraberindekiler Türkiye’ye hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kazakistan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin eşlik ediyor.