Hollanda'da yaşayan emekli bankacı Bülent Türker, Çanakkale Savaşı ile ilgili 20 yıldır topladığı objeleri Rotterdam'daki evinde sergiliyor.

Atatürk'ün giydiği üniformanın tıpkısını yaptırdığını söyleyen Türkler, misafirlerini üzerinde madalyalar da olan bu üniformayla karşılıyor. 7 gün açık olan müze evini ziyaret edenlerden ücret almayan Türker, çocuklara da savaş sırasında askerlere dağıtılan kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram ettiğini belirtiyor.

Müzede savaşla ilgili 300'e yakın parça ile binlerce fotoğraf sergileyen Bülent Türker, yatak odasını da 'Atatürk Odası' olarak dizayn etmiş. Dolmabahçe Sarayı'ndaki Atatürk Odası'nda olduğu gibi ipek dokuma bir Türk bayrağını yatak örtüsü yapmış.

Bülent Türker, dönemin Arjantin cumhurbaşkanının, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu kutlamak için Atatürk'e hediye etmek için yaptırdığı altın işlemeli tabancayı da iki yıl önce İngiltere'de düzenlenen bir müzayedede satın almış. Fakat tabancayı bürokratik engeller sebebiyle Hollanda'ya getirmediği için Türkiye'de muhafaza ettiğini belirtiyor.

Müze için Türkiye'den herhangi bir destek alamamaktan yakınan Bülent Türker, "Yaptığımız her proje geri dönüyor ama Çanakkale'yi gençlere anlatmayı kendime görev biliyorum." diyor.