Fas’ta, 'Dünya Ritimleri Mawazine Festivali' coşkusu yaşanıyor. Her yıl yaz aylarında düzenlenen müzik festivali bu sene de Fas Kralı 6. Mohammed’in himayesinde gerçekleşiyor. Festival, Fas halkına dünya müziklerinden çeşitli örnekler sunuyor. Caz, pop, rap, Afrika müzikleri, Arap sanatçıların şarkıları, Fas yerel müzikleri, Endülüs şarkıları, ilahiler gibi bir çok müzik bu festivalde yer alıyor.

Başkent Rabat’ta kurulan 7 sahnede dünyaca ünlü sanatçılar sahne alıyor. Bu yıl Sting, Akon,Usher, Jennifer Lopez, Placebo, Pharrell Williams, Sean Paul, DJ Avicii, Maroon 5 gibi dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra Arap dünyasından Assala,Magida Al Roumi gibi ünlü isimler katılıyor.

9 gün sürecek olan müzik festivalinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gruplar, başkent Rabat sokaklarında gösteriler yapıyor. Müzisyenler ve akrobatlar, şehrin ana caddelerinde polis gözetiminde trafiği durdurup halkla birlikte şarkılar söyleyip dans ediyor. Akrobatların nefes kesen gösterisi halkın yoğun ilgisini çekiyor. Sokak gösterilerinde en çok eğlenenler, göstericilere eşlik eden çocuklar.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen festivale geçen yıl 34 ülkeden bin 500’e yakın sanatçı, müzisyen ve gösteri grubu katıldı. Organizatörlere göre geçen yıl düzenlenen konserler ve gösterileri yaklaşık 2,5 milyon kişi izledi. Konserlerin % 90’ı bedava izlenebiliyor.

Festivale Türkiye’den katılan Özlem Özdil, 6 Haziran Cumartesi günü Rabat’ta Chellah adlı sahnede bir konser verecek.