Tunus'un en prestijli müzelerinden Bardo'da düzenlenen silahlı saldırıda, 19'u turist 21 kişinin hayatını kaybetmesi Fransa'da geniş yankı buldu. Ölenler arasında iki de Fransız vatandaşının olduğu saldırı sonrası konuşan Fransa Başbakanı Manuel Valls, ''Bir kez daha demokrasi, örnek Tunus demokrasisi hedef alınmıştır.'' dedi. Saldırının hedefinde özgürlüklerin olduğunu kaydeden Valls, Bardo Müzesi'ndeki insanlığın ortak kültürünün de yok edilmeye çalışıldığını savundu.

Tunus ile dayanışma içerisinde olacaklarını belirten Fransa Başbakanı, "Bugün hiç olmadığı kadar birlikte mücadele etmek zorundayız. Terörizme karşı verilen bu savaşta, Fransa daima hukukun gücüyle yol alacaktır." ifadelerini kullandı. Tunus'taki saldırının barbarca ve değişen dünyanın bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Başbakan Valls, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını savundu.

VALLS: BEN TUNUSLUYUM

"Biz kendimizi Tunuslu gibi hissediyoruz." ifadelerini kullanan Manuel Valls, Twitter'da da 'Ben Tunusluyum' paylaşımında bulundu.

Fransa Başbakanı ayrıca, ellerine ulaşan son bilgilere göre yaralanan 44 kişi içerisinde 7 Fransız vatandaşının bulunduğunu söyledi. Valls, yaralanan Fransızlardan ikisinin durumunun da ağır olduğunu duyurdu. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nın Cuma akşamı Tunus'a gideceğini belirten Valls, mevkidaşı ile teröre karşı ortak mücadele konusunda görüş alış verişinde bulunacağını kaydetti.

TERÖR, ARAP DÜNYASINDA GERÇEK DEMOKRASİNİN OLDUĞU ÜLKEYİ HEDEF ALDI

Bu arada Fransız medyası, Tunus'ta gerçekleştirilen terör saldırısına geniş yer ayırdı. Le Monde gazetesi bugün 'Demokrasiye saldırı' manşetiyle çıktı. 'Tunus rehin alındı' manşetinin yer aldığı Liberation gazetesi ise Arap dünyasında gerçek demokrasinin olduğu tek ülkesi Tunus'un teröristlerin hedefinde olduğunu yazdı.