Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Amsterdam-Paris treninde 3 kişiyi yaralayan saldırgan Ayoub El Khazzani'yi yakalayan 3 Amerikalı ve bir İngiliz vatandaşına Fransız Onur Nişanı (Legion d'Honneur) verdi.

Elysee Sarayı'ndan gerçekleştirilen törende konuşan Hollande, ''Terörizme karşı bizim toplumumuz zayıf değildir. Kadınların da olduğu ortamda hayatlarını tehlikeye atacak cesaretli erkeklerler vardır.'' dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, büyük bir katliamı 4 kişinin önlediğine değindi. Hollande, trende 500'den fazla kişinin olduğunu vurgulayarak, ''Büyük bir trajedinin, katliamın yanından geçtik.'' ifadelerini kullandı.

Törende, Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nin yanı sıra Belçika Başbakanı Charles Michel, Amerika'nın Paris Büyükelçisi Jane Hartley ve Fransa Demir Yolları (SNCF) Başkanı Guillaume Pepy de hazır bulundu.

Cuma günü meydana gelen olayda, Amsterdam-Paris treninde kalaşnikof marka silahıyla ateş açan El Khazzani'yi aynı vagonda bulunan Amerika vatandaşları Spencer Stone, Alek Skarlatos, Anthony Sadler ile İngiliz Chris Norman etkisiz hale getirerek Arras TrenGarı'nda güvenlik güçlerine teslim etmişti. Saldırganın yakalanmasına yardım eden iki Fransız vatandaşının tedavisinin de hastanede devam ettiği kaydedildi.