Ocak ayında Paris'i kana bulayan terör saldırılarından yaklaşık 6 ay sonra Fransa yeniden terör saldırısıyla sarsıldı. İsviçre sınırına yakın Isere'de bir gaz fabrikasına yönelik saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı. Fransız medyası, bugün manşetlerini terör saldırısına ayırırken, Isere ile Tunus ve Kuveyt'teki saldırılar arasında bağlantı olabileceğini iddia etti.

Fransa'nın sol eğilimli gazetesi Liberation, bugün 'Kara Cuma' başlığıyla verdiği haberde eş zamnalı olarak Isere'de terörist saldırı, Tunus'ta silahlı baskın, Kuveyt'te ise bir camiye yönelik intihar saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Liberation Genel Yayın Yönetmeni Laurent Joffrin imzalı yazıda da hükümete radikal gruplarla daha etkili mücadele çağrısı yapıldı. Ancak bunu yaparken özgürlüklerin ve demokrasinin kısıtlanmaması gerektiğini vurgulayan Joffrin, Müslümanların yaftalanmasının da önüne geçilmesini istedi. Aksi takdirde bunun devlet ile Müslümanları ayırmaya çalışan radikal grupların işine yarayacağına dikkat çekti.

Sağ eğilimli Le Figaro gazetesi ise bugün 'İslamcı Korku' manşetiyle çıktı. Korkunun yeniden Fransa topraklarında olduğuna değinildi. Gazetenin köşe yazarlarından Yves Thread de hükümetin terör saldırısına vereceği cevabı sorguladığı yazısında, Fransa topraklarından istedikleri gibi hareket eden radikallere karşı güçlü polis ve yargı gücüyle önlem alınabileceğini aktardı.

LE PARİSİEN: İNTİHAR SALDIRISI SON ANDA ÖNLENMİŞ OLABİLİR

Le Parisien gazetesi manşetinde 'Her Köşede Korku' ifadelerine yer verdi. Korkunç terör şiddetinin hiçbir zaman dünkü yaşananlar kadar gerçekçi olmadığını vurguladı. Birkaç saat içinde Fransa, Tunus, Kuveyt ve Somali'nin terör saldırılarıyla sarsıldığına değinildi. Gazete Isere'de IŞID bayrağıyla saldırı gerçekleştiren Yassin Salhi isimli saldırganın erken yakalanmasının muhtemel bir intihar saldırısını da son anda önlediğini iddia etti.

Le Monde gazetesi ise bugün 'Kanlı Cumanın Şok Dalgası' manşetini kullandığı sayısında Fransa, Tunus ve Kuveyt'teki terör saldırılarında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Araştırmacı Yves Trotignon'un sözlerine yer veren gazete, Fransa'nın "cihatçıların bir numaralı hedefi" haline geldiğini yazdı.