Fransa’da Alp Dağlarına çakılan Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin yakınları tazminat davası için hazırlıklara başladı. Şimdiye kadar Lufthansa ile görüşmelerde alınan sinyaller, ölenlerin yakınlarına için düşük bir tazminat verileceği yönünde olmuştu. Kazada hayatını kaybedenlerden 20 kadarının yakınının avukatlığını üstlenen Elmar Giemulla önümüzdeki buluşmalarda Lufthansa’nın tatmin edici tekliflerde bulunmasını arzuladıklarını ifade etti.

Lufthansa’nın istenilen yaklaşımı göstermemesi durumunda ABD mahkemelerinde dava açacaklarını dillendiren Giemulla, amaçlarının geriye kalanlara en azından teselli olabilecek tazminat almak olduğunu söyledi. Avukat ayrıca ABD mahkemelerinde tazminatın çok yüksek olacağını vurgulayarak orada ‘duygusal tazminat’ uygulamasının varlığını hatırlattı. Avukat Elmar Giemulla, ABD mahkemelerinin yurt dışındaki davalara da bakabildiklerini dile getirdi.

Davada ABD vatandaşlarının olmasının ise mahkemelerin buradaki davaya bakmaları ihtimalini kuvvetlendirdiğini kaydetti. ABD’deki mahkemenin davacıları haklı bulması durumunda Lufthansa kazada hayatını kaybeden her yolcu için 1 ile1,5 milyon Euro tazminat ödemek zorunda kalabilir.

BAKAN DEPRESYON GEÇİREN PİLOTLARIN MESLEKTEN MEN EDİLMELERİNE KARŞI

Diğer taraftan Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU) depresyonda olan pilotların meslekten uzak tutulmasına karşı olduğunu açıkladı. Dobrindt ‘Tagesspiegel’e yaptığı açıklamada “Depresyon bugün çok yaygın bir hastalıktır. Üstelik bunun tedavisi de daha kolay olabilmekte. Bu hastalığı olanları teşvik ederek tedavi olmalarını sağlamalıyız.” dedi. Fransız Alpleri'nde düşen uçağı ağır depresyonda olan yardımcı pilotun eğitimine, hastalığı bilinmesine rağmen müsaade edilmişti.