Fransa Alpleri'nde düşen Germanwings uçağında hayatını kaybeden 150 kişi için Köln Dom Kilisesi'nde resmi anma töreni düzenlendi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft’ın ev sahipliği yaptığı törende konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 24 Mart’ta olanların etkisinde olduklarını, hiçbir şeyin ise eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Köln'ün sembolü ve en büyük katedrali olan Dom Kilisesi'ndeki törene; Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouiffier gibi birçok yetkili katıldı. İspanya Hükumetini temsilen İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz ve Fransa Hükumetini temsilen Ulaştırma ve Deniz Ticareti Bakanı Alain Vidalies törende hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gauck törende yabancı ülke temsilcilerine dayanışmalarından dolayı teşekkür etti. “Biz, 24 Mart’ta olanlardan dolayı hâlâ şok içerisindeyiz.” diyen Gauck, “O gün hepimiz darmadağın olduk, tedavisi bu dünyada mümkün değil. O günden sonra aileler için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu Haltern'deki öğrencilerin ziyaretinde gördük. O bizim tek çocuğumuzdu sözünü dinledik. Yürek parçalayıcıydı." dedi.

Programa ev sahipliği yapan KRV Başbakanı Kraft; hayatını kaybedenlerle derin bir bağlılık içinde, onların her biri ile birlikte olduklarını söyledi. Yaşanan olayın herkesi etkilediğini ifaden eden Kraft, "Kazanın etkisinden kurtulamıyoruz. ‘Niçin?’ sorusu içimizi yiyor.” ifadeleri ile duygularını anlattı.