HDP Avustralya Temsilciliği Ankara'daki saldırıyı Sydney'in merkezindeki Town Hall alanında protesto etti. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP Avustralya Temsilcisi Kenan Bircan, AK Parti yönetimini alanda gerekli önlemi almamakla suçladı.

Ankara'da meydana gelen terör saldırısı dünyanın değişik ülkelerinde protesto edilmeye devam ediyor. HDP Avustralya Temsilciliği meydana gelen vahşeti protesto etmek üzere Town Hall alanında bir miting düzenledi. Protestoya yaklaşık 400 kişinin katıldığı bildirildi. Meydana gelen olayı ‘büyük bir vahşet’ olarak nitelendiren HDP Avustralya Temsilcisi Kenan Bircan, "yaşanan vahşetin arkasında, AK Parti iktidarı ve Saray gladyosu"nun olduğunu iddia etti. Devletin gereken güvenlik tedbirini almadığına dikkat çeken Bircan, "Ankara vahşetinin Diyarbakır, Adana, Mersin, Ağrı ve Suruç’taki karanlık eylemlerin bir devamı" olduğunu aktardı.

BİSHOP: "G20 LİDERLER ZİRVESİ İPTAL EDİLMEMELİ"

Bu arada Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, önümüzdeki ay yapılacak G20 liderlerinin zirvesinin Türkiye'de yapılacağını söyledi. Dışişleri Bakanı Bishop, Ankara’da meydana gelen hain saldırıya rağmen G20 liderleri toplantısının önümüzdeki ay Türkiye'de devam edeceğini beklediğini açıkladı. Bakan Bishop Sky News’e yaptığı açıklamada, Avustralya, G20 toplantısının Antalya'nın güneybatı kentinde devam edeceğini görmek istiyor diyerek "Bu tür terörist saldırılar, çok önemli küresel çalışma yürüten dünya liderlerinin bir araya geleceği toplantısını iptal etmesine izin vermemelidir." dedi.

Bakan Bishop, Türk hükümetinin toplantının yapılacağı yerde uygun güvenlik önlemlerini alacağını beklediğini aktardı. Julia Bishop, demokrasi ve barış mitingine yapılan böyle bir saldırıyı iğrenç olarak nitelendirerek Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi ile görüştüğünü ve bu aşamada meydana gelen patlamalarda herhangi bir Avustralyalının ölmediğini sözlerine ekledi.