Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız Alpleri'nde düşen Germanwings uçağında hayatını kaybedenler arasında Türk yolcular olduğu bilgisini doğruladı.

İspanya Kralı Felipe VI ile Elysee'de yaptığı görüşme sonrası konuşan Hollande, uçakta 150 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Ölenler arasında İspanyollar da var. Fransa halkı adına İspanya Kralı'na ve halkına başsağlığı diliyoruz. Bu çok acı bir sınav. Ayrıca kazada Alman ve Türk yolcuların da hayatını kaybettiğini biliyoruz." dedi. Holallande kazada hayatını kaybeden Fransız vatandaşının ise bulunmadığını belirtti.

İSPANYA KRALI ZİYARETİ YARIDA KESTİ, FRANSA BAŞBAKANI MİTİNGİ İPTAL ETTİ

Resmi ziyaret için Fransa'da bulunan İspanya Kralı Felipe VI de kaza sonrası ziyaretini yarıda keserek İspanya'ya döndü. İspanya Kralı, "Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İspanya hüümeti ile yaptığım görüşme sonrası ziyareti iptal etme kararı aldık." dedi.

Bu arada Fransa Milli Meclisi'nde kaza nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu, İspanya Kralı Felipe'nin mecliste yapması planlanan konuşma saatinde gerçekleştirildi.

Bu arada Fransa Başbakanı Manuel Valls, Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerinin ikinci turu için planlanan le Val-de-Marne mitingini iptal ettiğini duyurdu.