İsveç'in güneyindeki Malmö’de ilkokul öğrenciler, arkadaşlarından birinin sınırdışı edilmesini engellemek için mücadele ediyor.

Augustenborgs Okulu'nda 5. sınıfa devam eden Semine Aliji'nin sınırdışı edileceğini öğrenen öğrenciler buna engel olabilmek için çare arıyor.

13 yaşında olan ve 6,5 yıldır ailesiyle birlikte İsveç’te yaşayan Semine Aliji ise büyük bir üzüntü yaşıyor. İsveç Göçmen Dairesi, Makedonya asıllı aile için bir süre önce sınırdışı kararı verdi.

Bütün arkadaşlarının İsveç’te olduğunu belirten Semine gitmek istemediğini söylüyor. Öğretmenlerden Joakim Bjorkman ise sınırdışı kararını öğrendiklerinde şok olduklarını söylüyor.

Konu İsveç’te ulusal medyanın da gündemine geldi. Svenska Dagbladet gazetesi olayı haberleştirirken bazı radyo ve televizyonlar da öğrencilerin görüşlerine yer verdi.

Öğrenciler, arkadaşlarının sınırdışı edilmesini engellemek için imza kampanyası başlattı. 1 Mayıs’ta Malmö’nün en büyük halk parkında gerçekleştirilen kutlamalarda sahneye çıkan okul öğrencileri yetkililerden yardım istedi.