İngiltere Başbakanı David Cameron, yaklaşan genel seçim kampanyasına başkent Londra’nın kuzey bölgesinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield semtinden başladı.

Başbakan Cameron, 7 Mayıs’ta İngiltere’de yapılacak genel seçim için Enfield’daki Kingsmead Ortaokulu’nda genel başkanlığını yürüttüğü Muhafazakâr Parti’nin seçim konuşmasını yaptı. Cameron’la beraber İngiltere Eğitim Bakanı Nicky Morgan ve Enfield bölge milletvekili Nick De Bois da kampanyaya katıldı.

İngiliz başbakan konuşmasında genel seçimlerden sonra Muhafazakâr Parti’nin hükümete geldiği takdirde eğitim konusundaki hedeflerini açıkladı. Cameron, okulların öğrenci başına düşen nakit bütçelerini, 2020 yılına kadar koruyacağı fakat enflasyonla beraber bütçenin yükseltilmeyeceğini belirtti.

Eğitim meselesinin çok önemli olduğunu belirten başbakan, ortaöğretim kurumlarının her birinin birer akademi haline geleceğinin sözünü verdi. İngiltere’de dünyanın en iyi eğitim kurumlarının olduğunu vurgulayan Cameron, öğretmenlere sağlanan destekle, Matematik, Kimya ve Fizik gibi bilim dallarında öğrencilerin tüm dünyada birinci sırayı alabileceğini ifade etti.

Öte yandan İngiliz başbakan, genç nesile yönelik yeni olanaklarla, öğrencilere farklı iş alanlarında en az 3 milyon yeni stajyerlik imkanı sağlanacağının hedeflendiğini belirtti. Cameron, üniversite hedefi olan genç nesilin böylelikle, istediği mesleği daha kolay seçme olanağı bulacağını duyurdu.