Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu en az 19 kişinin öldüğü, 43 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı iddia edildi.

Polisin ve hastane yetkililerinin verdiği bilgiye göre, başkent Bağdat'ın doğusunda bulunan ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı el-Cedide bölgesindeki bir marketin yakınında Salı günü bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi ise yaralandı. Bölgenin özellikle son yıllarda bomba yüklü araçlarla hedef alındığı ifade ediliyor.

Son günlerde Irak'ın birçok bölgesi benzer saldırılara mazur kalıyor. Zafaraniya bölgesindeki saldırıda 4 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. Tarmiya'daki bir ordu kontrol noktasını hedefleyen bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, 9'u da yaralandı. Yine salı günü Diyala ilindeki Mandali kasabasında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu, en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan saldırılardan IŞİD sorumlu tutuluyor. IŞİD'in bu tür saldırılarla Şii milisleri hedeflediğini söylediği; ancak birçok sivilin patlamalarda hayatını kaybettiği ifade ediliyor.