Koalisyon Güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, İran'ın Yemen'de bulunan vatandaşlarını tahliyesi talep etmediğini söyledi.

Tuğgeneral Asiri, "Yemen'de bulunan İranlıların çoğu Husileri eğitenler, destek olanlar ve onları hazırlayanlardır. Şimdi onlar Husi militanlarla aynı hendekte ve aynı akıbete uğrayacaklardır." ifadelerini kullandı.

İran'ın, iki savaş gemisini Aden Körfezi'ne göndereceği açıklamasını hatırlatan Cihan muhabirine cevap veren Asiri, "Uluslararası sularda dolaşmak herkese açık olduğu gibi İran gemilerine de açıktır. Şimdiye kadar İranlı gemilerden herhangi bir düşmanca eylem olmadı. Uluslararası sularda bulunmaları onların hakkıdır. Ancak Koalisyon Güçleri, Yemen halkına herhangi bir saldırı girişimi veya Husi militanlara herhangi bir destek verilmesi durumunda cevap hakkına sahiptir." dedi.

Husi militanların yaptığı tahribat sonucunda Aden limanının bazı bölümlerinin zarar gördüğüne dikkat çeken Tuğgeneral; bu sebeple Aden limanına ulaşan Kızılhaç'a ait bir geminin insani yardımları ulaştırmakta zorluk çektiğini belirtti. Yardımların ihtiyaç sahiplerine güvenle ulaştırılması için sivil milisler ile Yemen Hükümetiyle koordinasyona geçildiğini ekledi.

Asiri, Yemen ve Yemen halkının çıkarlarını kendi bireysel çıkarlarından üstün gören dürüst liderlerin, Yemen Hükümeti ile irtibata geçerek bağlılıklarını ilan ettiklerini ifade etti.
Husi militanlardan çok sayıda kişinin sivil milislere teslim olduğunu belirten Asiri, "Sivil milislerden öncelikle teslim olan bu şahısların güven ve selametlerini sağlamaları ümit ediyoruz." dedi. Asiri, Yemenin evlatları olan bu şahıslar hakkında gerekli icraatı alacak bir Yemen kanunlarının ve hükümetinin olduğunu hatırlattı.