İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Türkiye seçimlerinin sakin ve huzurlu bir ortamda ve yüzde 86’nın üzerinde bir katılımla gerçekleşmesi, Türkiye Devleti ve halkı açısından büyük bir başarıdır. Bu durum bu ülke halkının olgunluğunu göstermektedir.” dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Merziye Afkham sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Devleti ve halkı ile oldukça yakın ve dostane ilişkilere sahip olan İran İslam Cumhuriyeti, komşu ülkedeki seçimlerin huzur ve barış içerisinde yapılmış olmasını çok önemli bir husus olarak değerlendirmektedir. Halkın oylarına saygı duyuyor; Türkiye seçimlerinin sakin ve coşkulu bir ortamda gerçekleşmesinin bu ülke halkının daha çok gelişmesine ve refahına vesile olmanın yanı sıra, bölge barışı ve istikrarının sağlanması ve pekiştirilmesinde de etkili rol oynayacağını umuyoruz.”

Afkham, “İran İslam Cumhuriyeti gelecekte de iki ülkenin ikili ilişkilerin tüm alanlarda gelişeceğine tanık olacağı inancındadır.” şeklinde konuştu.