Güney Kore’nin Libya’daki büyükelçiliği binasına silahlı saldırı sonucu iki kişinin öldürüldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çin'in resmi ajansı Xinhua'nın haberine göre, saldırı, IŞİD terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Güney Kore’nin, Libya’nın başkenti Tripoli’deki büyükelçiliği binasının karşısından arabayla geçen teröristlerin binaya otomatik silahlarla ateş açmaları sonucu, büyükelçiliğin korumalarından iki kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı bildirildi. Büyükelçilikte Koreli görevlilerinden kimseye zarar gelmediği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Noh Kwang-il, Güney Kore hükümetinin, saldırıyı kınadığını ve diplomatik temsilciliğe karşı düzenlenen bu tür şiddet gösterilerinin hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceğini kaydetti.

Yurt dışında yaşayan Korelilerle ilgili Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lee Key-cheol, olayla hakkında düzenlenen acil toplantıda, yetkili kişilerle bir araya gelerek, Tripoli’deki büyükelçilikte görevli olan iki diplomat ve bir çalışanı, Tunus’ta geçici faaliyet gösteren ofise taşınmalarını müzakere ettiği bildirildi.

Öte yandan Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'nın, olayda hayatını kaybeden Libyalıların ailelerine başsağlığı dileğinde bulunduğu bildirildi.