İspanya’da dün yolsuzluktan gözaltına alınan eski Başbakan Yardımcısı ve IMF eski Başkanı Rodrigo Rato’nun işyerinde 2. arama yapıldı.

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığından dolayı gözaltına alınan ve dün gece serbest bırakılan Rato, mali polisler arama yaparken eşlik etmek üzere yerel saatle 12.00’de işyerine geldi.

Birçok gazetecinin ısrarlı sorularına rağmen hiçbir açıklama yapmayan eski Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Rato, vatandaşların “hırsız” gibi çeşitli hakaretleriyle karşılandı.

Mali polisler Rato’nun bir diğer ofisinde gece boyunca çalışırken, bugün Salamanca caddesinde bulunan ofisinde bilgisayar hard disklerinin kopyasının alınacağı belirtildi.

RATO: ADALETE GÜVENİYORUM, O YÜZDEN YARDIMCI OLDUM

Gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakılan IMF eski başkanı, EFE ajansına yaptığı açıklamada, “Adalete güveniyorum o yüzden aktif şekilde yardımcı oldum.” dedi.

Şimdiki hükümetin 2012’de çıkardığı vergi affından yararlandığı iddia edilen Rodrigo Rato, kara para aklamakla suçlanan 705 üyeli bir grubun ortaklarından biri konumunda.

2010-2012 yılları arasında Bankia Bankası’nın başkanlığını yapan Rato, bankanın halka arzı sırasında sahtecilik ve parayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor.

Bunun yanısıra Rodrigo Rato, başkanlığını yaptığı Caja Madrid Bankası’nda da kendisi dahil 86 yöneticinin hesabı tutulmayan ve “saydam” olarak nitelendirilen kartlardan 15,5 milyon Euro harcanmasından sorumlu tutuluyor.