AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Malatya’nın uzun bir dönemden beri gündeminde olan Beylerderesi Göleti’nin  "Yeşilvadi Projesi" yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve ihaleye 31 firmanın katıldığını belirtti.

Malatya’nın hem sulama hem de şehir prestiji açısında önemli bir sosyal donatı alanına kavuşacağını belirten Çalık, "Beylerderesi Göleti uzun bir süreden beri gündemimizde bunuyordu. Ancak konunun teknik olarak incelenmesi ve projelendirilmesi sonuçlandı ve yapım ihalesi de gerçekleştirildi. Beylerderesi Göleti İhalesi Devlet Su İşleri Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilmiştir. İhaleye 31 firma katılmış ve firmaların dosyaları ve teklifleri incelenmektedir" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Kale ilçesini ziyaret ederek ilçe teşkilatı üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Tüfenkci ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, milletin 1 Kasım'da vereceği oyların Türkiye'nin istikametini ve kaderini belirleyeceğini kaydetti.

AK Parti'nin tek başına, iş başına gelmek istediğini dile getiren Tüfenkci, "Bu mesele, bir memleket meselesi. Bu bilinçle 1 Kasım'da sandıklara gitmeliyiz. İnşallah yeniden AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye, yeniden ilerlemesini sürdürecek” ifadelerini kullandı.