İspanyol devlet kanalı TVE’nin haber merkezine hükümete yakın medyadan transfer edilen gazeteciler krize neden oldu.

TVE çalışanları, seçimler yaklaşırken yandaş gazetecilerden 'paralel redaksiyon ekibi' oluşturduğu gerekçesiyle Haber Müdürü Jose Antonio Gundin’e tepki gösterdi.

Haber merkezinde bir dakikalık sessizlik eylemi yapan 200 gazeteci, İntereconomia televizyonu, Cope radyosu ve Periodista Digital gazetesinden toplam 11 gazetecinin transferini protesto etti.

Twitter’da #NoalaRedaccionParalela (Paralel Redaksiyona Hayır) etiketi altında bir çok gazeteci eylemin fotoğraflarını paylaştı ve kaygılarını dile getirdi.

Deneyimli gazeteci Anna Bosch, "TVE’deki çoğunluk, televizyonun asıl sahiplerine hizmet etmesini istiyor. Vergi verenlere. 3 sene önce reytingde liderdik ve prestijimizi geri kazanmıştık. Neden şimdi bunu yıkıyorlar?" yorumunu yaptı.

TVE’de çalışan bir diğer gazeteci Carlos Ruscalleda ise Twitter hesabından, "TVE haber merkezi çalışanları ideolojik işe almalara karşı." diye yazdı.

İşçi sendikaları UGT ve CCOO da bir açıklama yayımlayarak, 'paralel redaksiyonu' kınadı ve "Yönetim işe 11 yeni gazeteci aldı çünkü bizim profesyonellerimiz manipülasyona boyun eğmiyorlar." ifadesini kullandı.