Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov, Rus muhalif lider Boris Nemtsov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin arkasında Batılı gizli servislerin olduğunu iddia etti.

Instagram hesabından açıklama yapan Kadirov, Batılı gizli servislerin Rusya’da iç çatışma çıkarmak için tüm yolları mubah gördüğünü söyledi. Çeçen lider, “Suikast organizatörleri Nemtsov’un ölümünden ülke yönetiminin suçlanmasını planlıyor.. Önce bir kişiyi kendilerine yakın hale getiriyorlar. Sonra da ülke yönetimini suçlamak için onu kurban ediyorlar.” iddiasını ortaya attı.

Batı başkentlerinde alındığını iddia ettiği infaz kararının Ukrayna gizli servisi tarafından da hayata geçirilmiş olabileceğini öne süren Kadirov, “Nemtsov iktidar için gerçek bir aday değil… Benim Çeçenistan’ın kalkınması için yaptığım çalışmaları da eleştiriyordu.” dedi.

Suikastın aydınlanması için hükümetin elinden geleni yapacağından emin olduğunu kaydeden Kadirov, “Her şeyden önce Nemtsov bir Rusya vatandaşı idi. Rus vatandaşının hayatına kast edenler kesinlikle cezalandırılmalı.” çağrısı yaptı. Kadirov, Nemtsov’un ailesi ve arkadaşlarına da başsağlığı diledi.