Afrin’de Mehmetçikle omuz omuza olmak istediklerini belirten işçiler, dilekçelerini Ekinözü Kaymakamlığı’na teslim edilmek üzere Ekinözü Belediye Başkan Vekili Hanifi Öncül’e verdiler.
Ekinözü Belediyesi’nin farklı birimlerinde çalışan taşeron işçiler, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarını temizlemek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda gönüllü olarak yer almak için Ekinözü Kaymakamlığı’na dilekçe ile müracaatta bulundular.
Gönüllü olan işçilerin harekâta katılma taleplerinin bulunduğu dilekçeleri alan Ekinözü Belediye Başkan Vekili Hanifi Öncül, duyarlılıklarından dolayı personeli tebrik etti.
Öncül, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın uzun süredir ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dediği Afrin’deki terör yuvalarını dağıtmak için kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Zeytin Dalı Harekatı başlatıldı. Tüm vatandaşlarımız, bu harekatta Mehmetçiğin yanında oldu. Bizim de dualarımız Mehmetçiğimizle. Belediyemizde çalışan bir grup taşeron işçi de, sadece dua ile değil bizzat gönüllü olarak ülkemizin huzuru ve bekası için başlatılan bu harekatta yer almak istedi. Bu konudaki dilekçelerini bizlere ilettiler. Belediye personellerimiz, geçmişte şanlı Türk ordumuzda askerlik görevlerini tamamlamışlar. Ancak bugün ülkemizi tehdit eden eli kanlı terör örgütü ile savaşmak için Afrin başta olmak üzere gerektiği zaman görevlendirerek gönüllü askerlik görevlerini yapmak istiyorlar. Bizim halkımız, Peygamber ocağı olarak bildiği ordusunun ve Mehmetçiğin yanında nefer olmaya her zaman hazırdır. Bugün işçi arkadaşlarımızın sergilediği bu davranış da bunun en güzel örneklerinden biridir. Kendilerini kutluyorum. Şuan hem içeride hem de dışarıda terör örgütleri ile mücadele eden kahraman ordumuzun Allah yardımcısı olsun” dedi.
Dilekçelerini teslim etmeye gelen belediye personellerini makamında ağırlayan Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ise, Suriye’de konuşlanan hain terör örgütlerinin sonunu getirmek üzere Afrin’e harekât başlatıldığını hatırlatarak, Bu bağlamda Ekinözü Belediyesinde görevli arkadaşlarımız vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kimsenin halel getiremeyeceğini üzerine basa basa ifade etmek hem de kahraman Mehmetçiklerimizin yalnız olmadıklarını, gerekirse fiilen, gerekirse dualarımızla yanlarında olacaklarını gösterdiler. Unutulmasın ki; Türkiye Cumhuriyeti kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir. Allah ordumuzun tüm neferlerinin yar ve yardımcısı olsun Ben Arkadaşlarımızı bu davranışlarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.