Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), ABD’de üç Müslüman üniversite öğrencisinin katledilmesini kınayarak, Alman medyasının konuya yeterince yer vermemesini eleştirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ZMD Başkanı Aiman Mazyek, Alman medyasında konuyla ilgili haberleştirme düzeyinin kendisini şaşırttığına dikkat çekti. Mazyek, “Hepimiz kendimize soruyoruz; eğer cinayetlerin eylemcisi bir ateist değil de Müslüman olsaydı ne olurdu?” diye sordu.

MÜSLÜMANLAR, SADECE EYLEMCİ OLUNCA GÖSTERİLİYOR

Medyaya tüm ihtimalleri göz önünde bulundurma, tüm şüphelerin üzerine gitme çağrısı yapan Aiman Mazyek, medyanın, Müslümanlar sadece eylemci olduklarında gösterdiğine dikkat çekti. Bu yayın anlayışının Almanya kamuoyunda bıraktığı olumsuz etkiye dikkat çeken ZMD Başkanı Mazyek “Bu ise ülkemizde ancak, zaten mevcut olan Müslüman karşıtı havayı ısıtıyor, gereksiz şekilde ön yargıları daha da körüklüyor.” dedi.

Aiman Mazyek ABD’de kendisini Facebook’ta "ateist ve Müslüman karşıtı" olarak tanıtan eylemcinin öldürdüğü iki genç kadının da başörtülü olduğuna dikkat çekti.

Mazyek, “Tüm dualarımız kurbanlar, aileleri ve yakınlarıyla birliktedir. Üzüntü ve taziyelerimiz, Amerikan toplumunun önemli ayaklarından olan bilim yolunda ilerlerken öldürülen kurbanlarla birliktedir. İşlenen suçun caniliği göz önünde bulundurulduğunda; zanlının din karşıtı beyanları ve kurbanların dindar kıyafetler giyiyor olmasının, soruşturmayı sürdüren güvenlik birimlerinin işlenen suçun motifi konusunda hızlı şekilde, net bir sonuca ulaşmalarını sağlayacağı görüşündeyiz.” ifadelerini kullandı.