Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, bugün Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Genel (KGAÖ) Sekreteri Nikolay Bordyuja’yı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamasına göre, görüşmede Eylül ayında Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleşecek olan KGAÖ toplantısıyla ilgili konular ele alındı.

Atamabeyv ve Bordyuja, bölgesel güvenliği sağlama konusunda, Kırgızistan ile KGAÖ arasındaki çeşitli etkileşim yönleri de dahil olmak üzere, örgütün faaliyetlerini konuştular.

Ayrıca, Bordyuja ziyareti kapsamında, bugün Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Asanbek Alımokocoyev ile bir araya geldi. Toplantı sırasında taraflar, Kırgızistan ile örgüt arasındaki ilişkileri daha derinleştirme konularını ve Tacikistan’da gerçekleşecek olan KGAÖ Tüzük Organları toplantısını konuştular. Alımokocoyev, KGAÖ’ye bölgedeki istikrarı ve güvenliği sağlamak için yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bölgede barış ve güvenliğin korunması için birlikte çalışmaya her zaman hazır olduklarını dile getirdi.