Kimse Yok Mu yardım derneği, Doğu Afrika ülkesi Kenya’nın başkenti Nairobi’de yetim öğrencilere iftar verdi. İftara, ülkenin en büyük gecekondu semti olarak bilinen Kibera’daki Nur medresesinde eğitim gören 50 öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

Medresede yatılı öğrenim gören yetim ve öksüz öğrencilerin en küçüğü 5 en büyüğü 13 yaşında.

Nur medresesi öğretim görevlisi, “Kimse Yok Mu, bu çocukları bugün iftar için buraya davet etti ve bunun için çok minnettarız. Biz Allah’a dua ediyoruz ki inşallah cennetin kapıları onlar için açılsın.” dedi.

Kimse Yok Mu'nun bölgedeki çalışmalarını koordine eden bir görevli “Şu anda Kenya’da 12 farklı yerde iftar veriyoruz. Her bir mekânda 100 kişi var deseniz ki, daha fazla insan var. Her gün yaklaşık bin 200, bin 500 kişiye iftar veriyoruz. Bunlardan iki tanesi yetimhane ve zaten bir tanesi şu andaki burada davetli olan çocuklar. Diğer 10 tanesi de camilerde oluşan mekânlarımızda. Bazen de sahur yemeği veriyoruz. Özellikle son 10 günde daha fazla bağış gelirse, daha çok insana hitap edebiliriz. Kimse Yok Mu vasıtasıyla Kenya’ya bağış yapan herkese teşekkür ederiz” dedi.

5. sınıf öğrencisi bir yetim, “Bu iftar çok güzel. Bizi buraya davet eden insanlara çok teşekkür ederim. İnşallah Allah onları Cennetine alır” diye dua etti.