KKTC’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, milletvekili seçimleri için bugün oy vermeye başladı. HDP'nin görevlendirdiği müşahitlerin ise KKTC’deki Türk Büyükelçiliği'ne alınmadığı öğrenildi.

HDP'li yetkililerden edinilen bilgilere göre; yaklaşık iki hafta önce yapılan başvuruda HDP'nin müşahit listelerini ve kartlarını büyükelçiliğe sunduklarını ve kendilerine evrakların eksiksiz olduğu yönünde bilgi verildi. Yaşanan sıkıntıdan habersiz bir şekilde sandık başına gitmek isteyen müşahitler bu esnada büyükelçilik kapısından içeri alınmadı. Müşahitlik evrakları üzerinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mührünün bulunmamasından dolayı içeri alınamayacakları bildirilen müşahitler YSK ile görüştüklerini, YSK yetkililerinin böyle bir mühre ihtiyaç olunmadığını ilettiklerini anlattı. YSK'nın da büyükelçilik ile temasa geçtiğini bildirildi.

Öte yandan HDP, 31 Mayıs'a kadar sürecek oy kullanma işlemi için Kıbrıs'ta yaklaşık 250 müşahit görevlendirdi. HDP'li yetkililer, sabah saat 8.30'da oy verme işleminin başladığına ve saatlerdir sandık başında HDP müşahitlerinin olmadığına dikkat çekerek, olumlu cevap almayı beklediklerini aktardı.