Ukrayna’nın doğu bölgesi Debaltsevo’da kuşatma altında kalan binlerce Ukrayna askerinin önemli bir kısmı bölgeden çıkmayı başarırken 2-3 bin askerin de öldüğü iddia edildi.

Interfax’a konuşan ayrılıkçı bölge Donetsk askeri sorumlusu Eduard Basurin, “Debalsevo’da operasyon boyunca 2-3 bin Ukrayna askeri hayatını kaybetti. Biz kuşatma altına aldığımızda yaklaşık 10 bin civarında Ukrayna askeri vardı…” dedi.

Kuşatma altında olan askerlerin silahlarını bırakarak çıkışına izin verdiklerini, ailelerini ve dostlarını incitmek istemediklerini belirten Basurin, “Onlar bölgeden çıkabilir. Bir daha ne Lugansk ne de Donetsk’e gelmesinler…” çağrısı yaptı.

Basurin, bölgede herhangi bir suça karışan askerlerin çıkışına izin vermeyeceklerini de söyledi.

Diğer taraftan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna ordusunun kuşatma altında olmadığını, bölgeden silahları ile birlikte askerlerin çıktığını açıkladı.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun askeri birliklerin Debaltsevo’dan çekilmesi ile ilgili emir verdiğini teyit etti. Yatsenyuk, “Ben detayları veremiyorum. Her şey Ukrayna ordusunun güvenliği için yapıldı. Mevcut saldırı potansiyelinin korunması öngörüldü.” dedi. Yatsenyuk, Cumhurbaşkanının gün içinde gelişmelerle ilgili bilgi vereceğini de aktardı.