Rusya’da bir kasabanın isimlerini Putin olarak değiştirme girişimine Kremlin karşı çıktı. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, sorunlarını çözmek için kasabanın başka yöntemler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Krasnokamsk kasabasının isimlerini Putin olarak değiştirmesinin halkta farklı beklentilere yol açacağı uyarısında bulunan Peskov, “Kasaba ismini bir kenara bırakarak, refah seviyelerini artırmak için başka çalışmalar yapmalı” tavsiyesinde bulundu.

Kampanyayı yürüten ve roi.ru portalı ile örgütlenen topluluk kasabalarında yaşanan sorunların isim değişikliği ile çözülebileceğine inanıyor. “Putin ismini ver, temiz suyu al” sloganı geliştiren girişim, yönetime de bu şekilde baskı uygulamayı planlıyor.

Krasnokamsk Belediye Başkanı Yuri Çeçiotkin, isim değişikliğinin anlamsız olduğunu savunuyor. Şehrin tarihi isminin korunmasından yana olduğunu kaydeden Çeçiotkin, “Putin ismi belki yeni kurulacak kasabalar için daha iyi olabilir…” dedi.

Bölge halkının imzaları ile kent yönetiminde isim değişikliği yapılması mümkün. Ancak bunun için 11 Nisan’a kadar 3541 imza toplamaları gerekiyor. Kremlin’den gelen açıklamaların ardından girişimin başarılı olması beklenmiyor.