Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kremlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmeyi değerlendiren Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye’de yaşanan seçimler nedeniyle işbirliğinin yavaşladığını, ancak çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Görüşmelerde doğalgaz ile ilgili konunun ele alındığını ifade eden Peskov, “Biz biliyoruz ki gündemimiz çok geniş. Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak parlamento seçimleri nedeni ile olaylar yavaşlıyor. Seçim öncesi gerekli anlaşmalar meclisten daha önce geçemeyebilir.” dedi.

Türk Akımı ile işbirliği konusunda herhangi bir anlaşma sağlanıp sağlanmadığı ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, “Çalışmalar sürüyor. Ortak bir anlayış var. Bu oldukça kapsamlı ve zor bir iş. Herşey yolunda ilerliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ve Türkiye enerji sorununda karşılıklı ön şartlar nedeni ile anlaşma sağlanamadı. Türkiye 1 Ocak 2015’den itibaren geçerli olmak üzere doğalgaz alımlarında yüzde 10,25 indirimle ilgili anlaşmanın imzalanmasını talep ederken, Moskova da Türk Akımı ile ilgili anlaşmanın imzalanmasını bekliyor. Türkiye Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, seçimler dolayısıyla Türk Akımı ile ilgili çalışmaların dondurulduğunu ifade etmişti.