Görevi 19 Ağustos'ta sona eren Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin başkanlık süresinin uzatılması konusunda daha önce anlaşamayan Kürt partileri, 7. toplantıda da mutabakata varamadı. Erbil’de bir araya gelen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran (Değişim) Partisi, İslami Birliği Partisi (Yakgrtu) ve İslami Toplumu Partisi (Komel) temsilcileri, Barzani'nin Başkanlık süresinin uzatılmasını ele aldı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Sözcüsü Fuat Hüseyin, siyasi partilerin Kürt milletinin birliği ve beraberliğini bozmama konusunda hemfikir olduğunu söyledi. Barzani’nin başkanlığı konusunda anlaşamadıklarını bildiren Hüseyin, görüşmelerin devam edeceğini duyurdu.

"Irak Kürdistan başkanının halkın arasında ya da parlamentoda seçilmesi konusunda farklı görüşlerimiz var. Bugün yeni çözüm yolları ortaya koyduk. Partilerin temsilcileri çözüm yöntemlerini parti liderleri ile paylaşacak ve gelecek toplantıya bir kararla gelecekler." diye konuşan Hüseyin, "Kararın yazılı bir şekilde olmasını istedik. Gelecek toplantımızda sonuç almayı ümit ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Partiler, Perşembe günü tekrar bir araya gelecek.