Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert dün akşam Almanya Şii Cemaati'nin (İGS) iftar davetine katıldı. İftar programında konuşma yapan Lammert, Almanya’nın sıkıntılı tarihinden bahsetti.

“Tarihimiz deki en kara leke Yahudilere karşı Almanya’da yapılan soykırım.” ifadelerini kullanan Lammert, bugün Yahudilerle çok iyi bir dostluklarının olduğuna dikkat çekti. Lammert, “Böyle bir olaydan sonra bile Yahudilerle dost olabildiysek, siyasi anlamda dünyada anlaşamayacağımız bir toplum yok.” dedi.

Meclis Başkanı Lammert, konuşmasında ayrıca toplumda ailenin önemine değindi. Aile yapısından örnek veren Lammert, “Bir ailede çoğu zaman herkes çok farklı düşünür ve farklı karakterlere sahiptir. Ama bütün fertleri birleştiren, aile olmalarıdır.” diye konuştu. Lammert, Almanya’da yaşayan bütün insanları kim olursa olsun neye inanırsa inansın büyük bir aile olmaya davet etti. Lammert konuşmasını noktalarken iftara katılımının büyük bir aile olmak için ilk adım olarak görülmesini istedi.

Davetliler arasında Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun yanı sıra Malezya ve İran büyükelçileri de vardı.