Göç dalgasına engel olmak amacıyla Sırbistan sınırında tedbiri artırmaya çalışan Macaristan’a son sayıma göre rekor sayıda göçmen ulaştı. Polisten yapılan açıklamaya göre 700’ü çocuk olmak üzere 3 bin 241 göçmen Çarşamba günü itibariyle Macaristan topraklarına ayak bastı.

Göçmenlerin çoğu yola Suriye, Afganistan ve Pakistan’dan çıktı. En çok göçmen ülkeye girerken Roszke köyünü kullandı. Köydeki sınırdan içeri giren tren rayları jiletli tel bariyer olmayan tek nokta ve ay sonuna kadar kapatılması planlanıyor. Macaristan, dört metre yüksekliğinde başka bir jilet tel bariyer daha yapmayı planlıyor.

“BİZE MİDELERİ BULANMIŞ GİBİ BAKIYORLAR”

Suriye’den yola çıkan ve Şam Üniversitesi’nde Kimya öğrencisi olan Hazim (23) isminde bir göçmen, Almanya ya da İngiltere’de eğitimine devam etmek istediğini söyledi. Askere gitmek istemediğini aktaran Hazım, “Savaş çok kötü. Şimdi askere gidersem hiç iyi olmaz.” ifadesini kullandı.

Yola Türkiye’den çıktığını aktaran Muhammed (22) “Bazı insanlar bana yardımcı oldu; bazıları bizi öylecek bıraktı. Yeni arkadaşlar edindim.” ifadesini kullandı.

Yola çıktığından beri 22 gün olduğunu dile getiren Muhammed, bazı insanların kendilerine nefretle baktığını söyledi. “Bizi sevmiyorlar.” diye konuşan yorgun göçmen, “Mideleri bulanmış gibi bakıyorlar. Bu bizi üzüyor.” şeklinde duygularını aktardı.