Batı Afrika ülkesi Mali’nin önde gelen yayın organlarından 26 Mars gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Aboubacar Sangare, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki özgür basına yönelik baskı ve karartmalardan dolayı pazarlık sürecinin zora girdiğine inandığını belirtti.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Sangare, "Türkiye’yi idare edenlerin evrensel hukuk, düşünce özgürlüğü ve insan hakları temel hak ve özgürlüklere saygı duymadığını düşünüyorum. Mali’deki bir gazetenin sahibi ve yayın müdürü olarak kendimi çok kandırılmış olarak hissediyorum ve Avrupa Birliği yolundaki bir ülkede böyle şeylerin yaşanması karşısında şaşkınım. Türkiye’nin büyük bir kültürü, geçmişi var fakat gazeteler ve televizyonlar karartılıyor. Bu yaşananlar neticesinde Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi bünyesine dâhil edeceğine inanmıyorum." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN TÜRKİYE'YE ZARAR VERİYOR

Erdoğan’ın Türkiye’ye zarar verdiğini vurgulayan Malili gazeteci, "Erdoğan’ın özellikle mülteci meselesi başta olmak üzere hiçbir şeyin kontrolünde olmadığını düşünüyorum. Yalan söyleme hastası bir insanla karşı karşıyayız. Halkına yalan söylüyor. Evet, ben bir Türk değilim fakat iletişim çağında yaşıyoruz ve hiçbir gerçek saklanamaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bağırıyor çağırıyor lakin bu şekilde ülkesine zarar veriyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin başında olmayı hak etmediğinin altını çizen Afrikalı gazeteci, "Türkiye bugün Erdoğan’ın yanlış politikaları yüzünden içe kapanmış ve terörizmin odağı olmuş durumda. Bunun sorumlusudur ve dünyayı yanlış okumasıdır."