Marsilya Savcısı Brice Robin, Salı günü Fransa Alpleri'ne çakılan Germanwings uçağını, Alman vatandaşı yardımcı pilot Andreas Lubitz'in, kontrolü ele geçirerek düşürdüğünü söyledi.

Kazadan sonra başlatılan soruşturma ile ilgili konuşan Robin, uçağın karakutusundan uçuşun son 30 dakikasının çözümlendiğini dile getirdi. Brice Robin, kaza sırasında kaptan pilotun kabinde olmadığını söyledi. Kaptan pilotun kabini terkettiği sırada uçağın otomotik pilotta olduğunu söyleyen savcı, daha sonra yardımcı pilotun kontrolü ele alarak uçağa kasten irtifa kaybettirdiğini dile getirdi. Marsilya Savcısı, kaza medyana gelene kadar kokpit içerisinde yardımcı pilotun nefes sesinin duyulduğunu da sözlerine ekledi. Bunun da kazanın gerçekleştiği ana kadar yardımcı pilotun hayatta olduğunu ispatladığını aktardı.

Uçakla irtibata geçen kule görevlilerine de hiçbir cevap verilmediği belirtildi. Savcı Robin, yere yaklaşıldığında çalan alarmlara da yardımcı pilotun hiçbir tepki vermediğini söyledi. Uçağın saatte 700 kilometre hızla dağa çarparak patladığını kaydeden savcı, yolcuların çarpma anında hayatını kaybettiğini dile getirdi. Marsilya Savcısı Robin, yolcuların çığlıklarının da sadece son anda duyulduğunu dile getirdi.

Brice Robin, kazanan terör saldırısı olduğu yönünde ellerinde hiçbir bulgu olmadığını kaydetti. Soruşturmanın, uçağın ikinci pilotu Andreas Lubitz üzerinde yoğunlaştığını vurguladı. Brice Robin, ikinci pilotun çevresini araştırmada Alman yetkililerle de birlikte çalışacaklarını aktardı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, uçağı kasten düşürdüğü belirtilen ikinci pilot Andreas Lubitz'in 28 yaşında ve Almanya'nın Montabaur şehri doğumlu olduğunu duyurdu.

Alman havayolu firması Lufthansa’nın alt şirketi Germanwings’e ait yolcu uçağı Barcelona’dan Düsseldorf’a giderken Fransa’nın güneyinde Barcelonette bölgesinde düşmüştü. Uçakta bulunan ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklanmıştı.