Koza-İpek Grubu'na yönelik operasyon İtalyan Ansa Haber Ajansı tarafından "Türkiye'de muhalif medyaya polis baskını" başlığıyla duyuruldu.

Haberde, bünyesinde Bugün ve Millet gazeteleri, Bugün TV ve Kanaltürk televizyonlarını barındıran Koza Holding'e polis baskını düzenlendiği bildirildi. Baskında şirkete ait bazı belge ve bilgisayarlara el konulduğu belirtildi. Haberde, polis baskınının 1 Kasım'daki erken seçimden önce muhalif medyanın susturulmak istenmesi iddialarını haklı çıkardığına değinildi.

Bunun yanında Rainews'ün internet sayfasında ise Sözcü gazetesinin bugünkü birinci sayfası ve muhalif medyanın susturulmak istendiği okuyuculara "Türkiye'de günlük gazete sansüre karşı editör ve yazarları beyaz sayfayla çıktı" manşetiyle duyuruldu. Haberde gazetenin süreçte 57 dava açıldığı ve 67 şikayete maruz kaldığı belirtildi. Ayrıca haberin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin iktidarlarını korumak için yapılan bu operasyonların demokrasi için risk oluşturduğuna dikkat çekildi.