Koza-İpek Grubu'na yapılan polis baskını Fransız basınında geniş yankı buldu. Fransa’nın saygın gazeteleri arasında yer alan Le Monde, "Türkiye’de polis canlı yayında iki televizyon kanalının yönetimine el koydu" başlığını kullandı. Liberation gazetesi ise "Türkiye’de endişe verici durum, polis canlı yayında iki muhalif medyanın yönetimine el koydu." ifadelerine yer verdi. L’Express dergisi de polisin iki muhalif televizyona canlı yayında baskın uyguladığını duyurdu. Le Parisien gazetesi de Bugün TV'nin canlı yayın linkini haberinde paylaştı.Fransız medyasında geniş yer bulan haberlere gelen okuyucu yorumlarında da Fransız hükümetinin Türkiye’de demokrasiyi hedef alan bu saldırıya sessiz kalması eleştirildi.

Le Monde gazetesi, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerden önce polisin Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının yönetimine el koyduğunu yazdı. Gazetenin internet sitesindeki manşetleri arasında yer alan haberde, canlı yayınlanan polis müdahalesinde medya çalışanlarının biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan su ile dağıtıldığı kaydedildi. Le Monde gazetesi, Bugün Televizyonu’nun Genel Yayın Müdürü Tarık Toros’un karşı çıkışlarına rağmen yargı tarafından atanan kayyumun kanal yönetimini devraldığını aktardı. Fransız gazetesi, yargının kayyum kararının muhalefet tarafından basın özgürlüğüne saldırı olduğu nedeniyle sert şekilde eleştirildiğini de vurgu yaptı. Le Monde, Uluslar arası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, 2015 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması'nda Türkiye’nin 180 ülke arasında 149’uncu sırasında olduğunu hatırlattı.

Liberation gazetesinde yer alan haberde, "Türkiye’de endişe verici durum, polis canlı yayında iki muhalif medyanın yönetimine el koydu." başlığı kullanıldı. Haberde, erken seçimlere 4 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter gidişini eleştiren iki muhalif medya yönetimine polisin zorla el koyduğu kaydedildi.

Fransa’nın en yüksek tirajlı gazetesi Le Parisien, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına polis baskınını internet sitesinden ‘acil’ koduyla verdi. Haberde, Türkiye’de güvenlik güçlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhalif iki televizyon kanalının kontrolünü ele geçirdiğini yazdı. Olayın görüntülerine de internet sitesinde genişçe yer veren Le Parisien, Bugün TV’nin canlı yayın linkini de haberde paylaştı.

Le Figaro gazetesi ise polisin Bugün ve Kanaltürk binalarına girişini gösteren videoya ‘günün video haberleri’ bölümünde genişçe yer verdi. Gazete "yolsuzluk skandalından sonra Erdoğan’ın bir numaralı düşmanı haline gelen Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Koza-İpek Grubu’na ait iki televizyon kanalının yönetimine polisin el koyduğunu" yazdı. Haberde polisin ‘Bugün susmayacak’ pankartının arkasına sığınan medya çalışanlarını biber gazı sıkarak dağıttığı belirtildi.

Fransız Haber dergisi L’Express de internet sitesinde Recep tayyip Erdoğan’a eleştiri yönelten iki televizyon kanalının yönetimine polisin el koyduğunu aktardı. Haberde polis baskınının sabah saatlerinde canlı yayında gerçekleştiği duyuruldu. l’Express, Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Bank Asya’dan sonra Koza-İpek grubunun yönetimine de el konulmasının Batılı ülkelerde kaygıyla karşılandığına da dikkat çekti.