Harekatın ilk 5 gününde 250 hedef imha edilerek 24 nokta kontrol altına alındı. Operasyon kapsamında şimdiye kadar 300 terörist öldürüldü. 

İşte Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde dakika dakika yaşananlar:

11:15 Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla çok sayıda obüs ve top atışı gerçekleştirdi.

Sis ve yağışın etkili olduğu bölgedeki patlama sesleri, Hatay'ın sınır mahallelerinden de duyuluyor.

YENİ CEPHE AÇILDI

10:15 Güvenlik kaynaklarından aktardığına göre, Afrin harekatı kapsamında bölgede yeni bir nokta daha açıldı. Stratejik önemi olan Minniğ Havalimanı'nın da biraz daha altında kalan Tel Rifat bölgesinden, Mare'den de ÖSO unsurlarının giriş yapmaya başladıkları belirtildi. Bölgede yoğun çatışma yaşandığı da gelen bilgiler arasında. TSK ve ÖSO 4 cephede 8 noktadan Afrin'e ilerliyor. Rus birliklerinin Tel Rifat bölgesinden çekildiği iddia edilmişti.

CİNDERES BÖLGESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

10.20 : Gece boyunca savaş uçakları tarafından bombardımana tutulan Cinderes bölgesinde bu sabah şiddetli çatışma var. Türk ordusu tarafından top atışlarıyla dövülen terörmevzilerinden patlama sesleri geliyor. Cinderes, Reyhanlı'nın kuzeyinde yer alıyor.

TEL ABYAD VURULDU

09.35 : Türk jetleri, Şanlıurfa Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'da bulunan PKK toplanma merkezini vurdu. Suriyeli aktivistler, ilçedeki hastaneye çok sayıda PKK'lı teröristin cesedinin getirildiğini bildiriyor.

09.00 : Kilis'ten YPG'nin terör mevzilerini hedef alan çok sayıda top atışı, kent sakinleri tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Kayıtta dikkat çeken detay, arka arkaya gümbürdeyen topların sayılması.