Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es- Sisi, Körfez ülkelerinin güvenliğinin kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirterek "Körfezin güvenliği Mısır’ın ulusal güvenliğinin bir parçasıdır.” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilen Dünya Yenilenebilir Enerji Konferansı’na katılan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, önemli açıklamalarda bulundu. Arap coğrafyasında yaşananlara dikkat çeken Sisi, dayanışma çağrısında bulundu.

“Herhangi bir Arap ülkesindeki gelişme, doğrudan kardeş diğer ülkeleri etkiler.” uyarısını yapan Sisi, “Mısır için Arap Körfezi'nin güvenliği, kırmızı çizgidir. Körfezin güvenliği, Mısır’ın ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.” açıklamasında bulundu. Sisi’nin bu konuşması ise salonda uzun süre alkışlandı.

Arap ülkelerinin yaşadığı süreci eleştiren Sisi, " 'Bana en çok hangi mesajı vermeyi istersin' diye sordular. Ben de şunu söylüyorum. Ülkenize sahip çıkın. Biz kendimizi öldürüyoruz. Kendi evimizi yıkıyoruz. Ülkelerimize sahip çıkmamız lazım. Dünyadaki en büyük mülteciler bizden. Peki tüm bu yaşananlar değişim mi, yoksa yıkım mı? Allah ülkelerimizi korusun.” şeklinde konuştu.