Mısır mahkemesi, 'Tahrir Devrimi' esnasında göstericilere vur emrini verdiği iddia edilen Hüsnü Mübarek döneminin İçişleri Bakanı Habib el-Adli'ye 'haksız kazanç' davasından beraat kararı verdi.

Başkent Kahire'deki Giza Ceza Mahkemesi, devlet imkanlarını kullanarak iki buçuk milyon dolar 'haksız kazanç' elde ettiği iddia edilen davadan Adli'nin beraatine hükmetti. Ayrıca mahkeme, mal varlıkları dondurulan eşi ve çocuklarının mülklerinin de iadesine karar verdi. Böylece eski bakanın hapisten çıkmasına bir engel kalmamış oldu.

Aynı mahkeme kamuoyunda, 'madeni levhalar' adıyla bilinen ve bir Alman firmasıyla yapılan anlaşmanın ihale yasalarına aykırı işlem yapılarak verildiği suçlamasıyla açılan davada para cezası vermişti. Daha sonra sanıkların temyize başvurması sonucu, Kahire İdare Mahkemesi beraat kararı vermişti.

Habib el-Adli geçtiğimiz yıl yargılandığı, 'kara para aklama' ve 'askerleri özel işleri için çalıştırma' davalarından beraat kararı almıştı. Mahkeme, halk ayaklanmasının devam ettiği esnada, cep telefonu iletişimi ile internet ağını kesmesi yönünde talimat verdikleri belirlenen eski Cumhurbaşkanı Mübarek, eski Başbakan Nazif ve eski İçişleri Bakanı el-Adli'yi toplam 1 milyon dolar para cezasına çarptırmış, kendilerinin hapislerine ise gerek görmemişti.

Mısır’da, 25 Ocak 2011'de devrimle başlayan olayların ardından istifa eden ve halen göz hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala kardeşler ile dönemin hükümet yetkililerinin tamamına yakını beraat etmiş oldu.