Mısır Cumhurbaşkanlığı, vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz için ülkede yedi gün resmi yas ilan etti.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, gece, Kral Abdullah’ın başkent Riyad’daki Ulusal Muhafız Tıp Merkezi'nde hayatını kaybettiğini bildirmişti. Bunun üzerine bazı Ortadoğu ülkeleri yas ilan etti. Son olarak Kahire yönetimi de yedi gün resmi yas ilan ettiğini duyurdu.

Öte yandan, Kral Abdullah'la en son görüşen lider ise Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El-Sisi oldu. Sisi'nin geçtiğimiz Çarşamba günü BAE ziyareti dönüşünde, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'i sağlık durumu nedeniyle ziyaret etmişti.

2013'te askerin, İhvan (Müslüman Kardeşler) yanlısı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye gerçekleştirdiği müdahaleyi ilk destekleyen lider Suud Kralı Abdullah olmuştu. Müdahaleden sonra Suud, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'in, Sisi yönetimine açıktan yüklü miktarda para ve enerji desteği vermişti. Suudi Arabistan'ın vefat eden lideri Kral Abdullah, Sisi yönetimindeki Mısır’ın, en büyük müttefiki ve destekçisi olmuştu.