Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD’nin teröristleri eğitmek için milyarlarca dolar harcadığını, terör örgütü IŞİD’i de ABD’nin finanse ettiğini iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Moskova’da bir araya gelen Muallim, “ABD Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesini istiyor. Aynı zamanda teröristlere milyarca dolar ayırıyor.” dedi.

Suriye’nin güneyine doğru 2100 silahlı militanın geçtiğini kaydeden Muallim, “Yeni silahları ile güneye geçti. ABD bu teröristlere olan desteğini gizlemiyor.” eleştirisi getirdi.

Rusya’nın Suriye krizinde siyasi çözümü desteklemesinin önemine değinen Muallim, “Rusya, Başkan Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov’un pozisyonu bizim açımızdan çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Ortadoğu yayılan terör tehdidinin ortadan kalkması için Suriye’de siyasi diyalogun bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Rusya’nın terör tehdidine karşı Suriye’yi desteklemeye devem edeceğini belirten Lavrov, “Biz Suriye halkı ile terörle mücadelesinde destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.