Suriyeli muhalifler, ülkedeki şiddet olayları sebebiyle akıl sağlığını kaybedenlerin de tedavi gördüğü Azez Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kısıtlı imkanlarına rağmen sahip çıkıyor. 
Halep'in doğusundaki İbn Haldun Hastanesi civarında çatışmaların şiddetlenmesi üzerine muhalifler, aralarında 41 kadının da bulunduğu 185 hastayı Azez'e nakletmişti. Muhalifler, yaşları 18 ile 70 arasında değişen hastalara, kısıtlı imkanlarına rağmen gereken sağlık hizmetini sunuyor. 

Hastane Müdürü Doktor Sakır Berri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalara yemek, yatak ve ilaç temin ederek gereken hizmeti verdiklerini belirtti. 

"Bu hastalar bize emanet, emaneti elimizden geldiğince korumak istiyoruz" diyen Berri, PYD'nin son dönemde Azez etrafındaki saldırılarını yoğunlaştırdığını vurgulayarak, hastaların çatışma seslerinden oldukça etkilendiğini ifade etti. 

Hastanede çalışan sağlık görevlisi Mahmud el-Halebi de hastaların arasında George Adra adında Ermeni bir diş doktoru, Halep Üniversitesi'nden bir psikolog ve 25'ten fazla eğitimli kişi bulunduğunu dile getirdi. 

Hastanenin ilaç ihtiyaçlarını Yeryüzü Doktorları (YYD), yemek ve diğer malzemelerini de İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı karşılıyor.