Almanya'ya gelen ve geçici yurtlara yerleştirilen mültecilerin çoğunun merkezlerden ayrıldığı ortaya çıktı. Neue Osnabrücker Gazetesi, Aşağı Saksonya'daki mülteci kamplarına yerleştirilen 4 bin sığınmacının 700'ünün kayıplara karıştığını yazdı. Gazete, sığınmacıların birçoğunun şehir dışındaki merkezlerde kalmayı tercih etmediğini bildirdi.

Yerel yetkililer, kaybolan mültecilerin Almanya veya yurt dışındaki akrabalarının yanına gittiğini tahmin ediyor. Fakat gelen mültecilerin kaydedilmemesinden dolayı, bunların kimin yanına ve nereye gittiğine dair ellerinde herhangi bir bilgi de bulunmuyor.

Lingen'de bulunan bir mülteci merkezini Cumartesi ziyaret eden bir meclis üyesi, merkeze getirilen 212 sığınmacının sadece yarısıyla karşılaştı. Federal Çalışma Bakanlığı'na göre 2015 yılında Almanya'ya gelen 300 bin mültecinin diğer Avrupa ülkelerine gideceği tahmin ediliyor. Aşağı Saksonya Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Sözcüsü Angelika Jahn, durumu kabul edilemeyeceğini söyleyerek, gelen mültecilerin bir an önce kayıt altına alınması gerektiğini vurguladı. Ancak bazı gözlemciler, mülteci yerleştirme sisteminin başarısız olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan, Saksonya'nın Freiberg şehrinde Pazar günü akşamı göstericiler, mültecileri taşıyan otobüsün sığınmacı merkezine gitmesini engellemeye çalıştı. Bazı göstericiler, otobüsün gitmesini engellemek için oturarak protesto ederken, bazıları da araca meyve fırlattı. Yaklaşık 50 kişi de karşı gösteride bulundu.