Almanya'ya son aylarda gelen mültecilerin arasında çok sayıda anne ve babasını kaybetmiş çocuk bulunuyor. Farklı yaşlarda olan bu çocuklar, gelen gruplar tarafından geri bırakılmayarak Almanya'ya kadar getirilmiş.

Son aylarda olumsuz haberlerle gündeme gelen Gelsenkirchen Gençlik Dairesi, yeni yöneticileri ile bu konuda ‘Gülmek her çocuğun hakkı!' adı altında bir kampanya başlattı. Kampanya ile belediye, yaklaşık 280 çocuk için göçmen kökenli ‘Bakıcı Aile' arıyor.

Kampanya tanıtımında konuşan Gelsenkirchen eğitim, gençlik, kültür ve spordan sorumlu il müdürü Dr. Manfred Beck, “Mültecileri evlere yerleştirip kaydettikten sonra gördük ki çocukların bazılarının anne ve babası yok. Gençlik dairesi olarak biz bu insanlardan sorumluyuz. Biz bu çocukları yurtlara da verebiliriz, bu en son çözüm. Bizim hedefimiz kendi kültürlerine yakın kültürlerdeki ailelerde olmaları.” dedi.

Almanya'da uzun süredir yaşayan göçmen kökenli ailelerin ‘Bakıcı Aile' olarak bu çocuklara huzurlu bir yuva vermelerini istediğini söyleyen Gelsenkirchen Gençlik Dairesi Başkanı Wolfgang Schreck müracaat ettiklerinde kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.