Nepal’i dün vuran 7.3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 68’e, yaralı sayısının ise 1936’ya çıktığı açıklandı.

Nepal’de 25 Nisan’da oluşan ve 8 bin kişinin öldüğü, 17 bin kişinin yaralandığı 7.9’luk depremin ardından dün öğle saatlerinde oluşan 7.3 büyüklüğündeki deprem, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Napalli yetkililer, ölü sayısının 68’e çıktığını kaydetti. Merkezi başkent Katmandu’nun kuzeyindeki Dolhaka bölgesinde oluşan depremin ardından bugün de büyüklüğü 4 ile 6 arasında beş artçı şok yaşandığı ifade edildi. Halkın geceyi korkudan dışarıda geçirdiği belirtiliyor.

Dolkaha, depremde en çok can kaybının yaşandığı ve binaların yıkıldığı bölge olarak biliniyor.

Nepal ordusu ve uluslararası kurtarma ekiplerinin depremin vurduğu Kavre, Sindhupalchowk, Rasuwa ve Nuwakot gibi bölgelere sevk edildiği kaydedildi. Depremin toprak kaymalarına da neden olduğu ve yolların kapandığı belirtiliyor.

ABD HELİKOPTERİ KAYIP

Öte yandan ABD donanmasından 6, Nepal ordusundan da iki askeri taşıyan ABD’ye ait bir helikopterin Nepal’in kuzeyinde yardım dağıtırken kaybolduğu bildirildi.

Nepal İçişleri Bakanlığı yetkilisi Laxmi Dhakal, kayıp helikopterin Katmandu’nun 80 kilometre kuzeyindeki Sunkhani bölgesinde arandığını söyledi. Söz konusu helikopterin düştüğüne dair bir bilgi bulunmuyor.