İran'ın nükleer programı ile ilgili Lozan'da süren müzakerelere tepki gösteren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önce Tahran'ın davranışlarının değişmesi gerektiğini savundu.

Binyamin Netanyahu, dünya güçlerinin, Ortadoğu'yu kasıp kavuran ve İsrail'i haritadan silmekle tehdit eden İran'a yaptırımları hafifletmeyi düşündüğünü belirtti. Netanyahu, zayıf bir anlaşma durumunda İran'ın uzlaşmazlığının ödüllendirilmiş olacağını ve sadece İsrail'in değil tüm bölge ülkelerinin tehlikeye atılacağını savundu.

"İran'a göre İsrail'in yok edilmesi müzakere edilemez ama öyle görünüyor ki İran'ın katil rejimine (nükleer) bomba için imkan sağlanması müzakere edilebilir. Bu insafsızlık." diyen İsrail başbakanı, İran'ın bölgedeki terör, işgal ve fetih hareketlerine Yemen'le devam ettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yapılmasını istediği 'daha iyi' anlaşmanın, İran'ın nükleer altyapısını önemli ölçüde geriletmesini istedi. Netanyahu, yaptırımların kaldırılmasının da İran'ın davranışlarında değişime bağlanması gerektiğini söyledi.